Hoor - Lucas Derycke

26.05.2020

 Hoor - Lucas Derycke

Hoor - Lucas Derycke

Quasi afwezig op de radio, maar sinds de opgang van het fenomeen 'podcasting' in volle opgang op het wereldwijde web: verhalend audiowerk.

Voor HOOR nodigt Het nieuwstedelijk de beste audiomakers van het land uit om een luisteravond van exact 90 minuten samen te stellen en eigenhandig in te leiden.

Het effect is maximaal. Samen luister je beter. Geconcentreerder. De aanwezigheid van de maker zorgt voor verdieping. De comfortabele zitjes en het professionele geluidssysteem van De Nieuwe Zaal maken de ervaring compleet.

Lucas Derycke (1990) legt zich toe op verhalende radio. Geen pure geluidskunst, maar audio als middel om te zeggen wat hij te zeggen heeft. Voor het audiowerkstuk Screener kreeg hij in 2017 de Hörspielpreis der Kriegsblinden, de belangrijkste Duitse prijs voor hoorspelen. Datzelfde jaar maakt Lucas als jonge maker een jaar lang deel uit van Het nieuwstedelijk en maakte hij de geënsceneerde audiovoorstelling Esperanto. Samen met Gerrit Valckenaers maakt hij dit voorjaar Hangar, in try-out te zien op Audiostories. Tijdens Hoor stelt Lucas  nieuw werk voor. Voor ‘Echo’ trok hij naar Noord-Italië, riep zichzelf tot detective uit en nam een assistente in dienst.Samen volgen ze het spoor van een wolf.‘Ik stel voor dat we bij het einde beginnen’, aldus Watson.

8/10 Adriaan Van Aken presenteert: Gevoelige Mensen
5/11 Hadewijch Vanhaverbeke
14/01 Adriaan Van Aken
21/04 Kenneth Berth
26/05 Lucas Derycke

With the concept of HOOR (HEAR) - audiocinema, Het nieuwstedelijk invites the greatest audio makers to put together a spectacular 90-minute listening evening

8/10 Adriaan Van Aken presents: Gevoelige Mensen
5/11 Hadewijch Vanhaverbeke
14/01 Adriaan Van Aken
21/04 Kenneth Berth
26/05 Lucas Derycke

Dinsdag26.05.202020:15De Nieuwe Zaal, Hasselt