Ons theater maken we samen.

Uiteraard steunt u ons al met het kopen van theatertickets, maar die dekken niet de volledige werking van een theaterhuis. De Vlaamse Overheid en onze thuissteden Leuven, Hasselt en Genk investeren in ons, maar ook u kan ons helpen.

Als Vriend betaal je iets meer voor je tickets, maar krijg je er veel voor terug. Niet het minst onze dankbaarheid. Onze vrijwilligers zorgen voor onmisbare extra handen. Dat zijn alvast twee manieren waarop u ons kunt steunen.

Maar we doen ook appel op uw steun in de vorm van mecenaat. Dat kans als particulier, organisatie of bedrijf en in middelen, goederen/diensten en in netwerk. Interesse? Lees dan meer op deze pagina en maak een persoonlijke afspraak.

Bedrijfsformules 2023-2024

In deze brochure vindt u ons aanbod voor dit seizoen. Want een avond theater is het ideale cadeau om samen met uw werknemers te beleven of is een uitstekend onderdeel als netwerkmoment met uw klanten of B2B partners.

We organiseerden al voorstellingen voor o.a. KBC, KULeuven, Vlaio, UHasselt, UCLL, Provincie Vlaams-Brabant, UMC+ Maastricht, Jessa Ziekenhuis Hasselt, UZ Gasthuisberg, Febelauto en vele andere. Dit seizoen ook voor u?

 

Download

bruggen slaan tussen kunst, wetenschap, overheid en ondernemers.

De stad is een laboratorium. De plek waar vernieuwing en verandering vorm krijgen. Kunst speelt daarin een belangrijke rol. Door uit te dagen, in vraag te stellen, te verbeelden en genereus te delen. Door eraan te herinneren dat er naast realiteitszin, ook iets bestaat als mogelijkheidszin.

Het nieuwstedelijk is het stadstheater van Genk, Hasselt en Leuven. Met een vaste artistieke ploeg van 4 huismakers en 1 jonge maker zetten we in op creatie en opbouw van eigen repertoire. Nieuwe teksten, nieuwe muziek, geënt op de tijd en ruimte waarin we samen leven: de stad aan het begin van de 21ste eeuw. Wat is er hier allemaal mogelijk?

Taal, klank en beeld en steeds vaker ook technologie leggen samen de kiem van ons theater. Het Gesamtkunstwerk wordt mogelijk door die kruisbestuiving. Tussen vorm en inhoud, tussen onderzoek en ontwikkeling, tussen speler en publiek. In ons werk zoeken we vaak het gezelschap op van kennisinstellingen en bedrijven.

Op zoek naar de kunst van het mogelijke. We bouwen aan een model voor een stadstheater van de 21ste eeuw. Als een sterk artistiek project, autonoom, maar altijd verbonden met de mensen die de stad maken. Dat kunnen wij niet alleen. Daarvoor hebben wij uw hulp nodig.

Want de stad is een gedeelde ruimte. Een dynamische ruimte, die altijd beweegt, altijd verandert. Het mecenaatsprogramma van Het nieuwstedelijk vertrekt vanuit deze visie op de stad als gedeelde ruimte, die ons allemaal aanbelangt. Met dit programma willen wij bruggen slaan tussen kunst, wetenschap, overheid en ondernemers.

Neem contact op met Kenneth Ramaekers telefonisch op 016 226 345 of per mail via Kenneth@nieuwstedelijk.be

Zij steunen ons nu al

UHasselt is trots om ook de volgende drie jaar partner te zijn van Het Nieuwstedelijk. Met hun unieke, eigenzinnige stijl brengen zij gedurfd theater op de planken dat de toeschouwer een spiegel voorhoudt en durft vragen opwekken. Met recent als orgelpunt de knappe voorstelling 'Mooie Jaren', dat in coproductie met Universiteit Hasselt tot stand kwam naar aanleiding van ons 50-jarig bestaan. Een voorstelling waarin het verhaal wordt gebracht van een regio in volle ontwikkeling, een regio met veerkracht, een regio die haar weg en haar toekomst moest en nog steeds moet zoeken.

Bernard Vanheusden, Rector Universiteit Hasselt, december 2023

Het nieuwstedelijk is een interessante partner om meer cultuur op onze school te krijgen. We zijn allebei sterk gefocust op maatschappelijke thema's en daarin kunnen we elkaar goed vinden.  


Marc Vandewalle, algemeen directeur van UCLL.

Zij steunen ons nu al

MECENASSEN

Johan Ackaert (UHasselt), Maggy & Robert Aussems (Bloemenweelde), Johan en Kristel Ameel (Drukkerij Ameel), Hade Bamps (Levuur), Ronny Belmans (Energyville), Wim Claes (JAVA koffie), prof. dr. Koenraad Debackere (KULeuven), Sonja De Becker (Boerenbond), Gilbert Declercq (Imec), prof. dr. Bart De Moor en Hilde Devoghel (KULeuven), Franky Depickere (Cera), Simona Celis, Luc De Schepper (UHasselt), Dirk Deroost (Cronos), Griet Dupré & Koen Geens (minister), Dimitri & Ingrid Haenen (ViRiX), Hubert Hardy & Martje Bex (Berhard Consulting Cie), Frank Iterbeke (Contrapunt), Bart Lodewyckx (Unizo Limburg), Johan Merlevede (Leuven Mindgate), Chris Peeters (Elia), Linda Plessers (Pajottenlander), Luc Van den Hove (IMEC), Marc Vandewalle en Irene Hermans (UCLL), Paul Van Dun (Leuven Research & Development), Tine Verhelst, Raf en Kristien Weverbergh-Vermoesen (FINN), Bart Willems (Amptec), Pierre Wuytack (Vandersanden Group NV)

BESCHERMCOMITÉ

prof. dr. Koen Debackere (KULeuven – voorzitter beschermcomité), Johan Ameel (Drukkerij Ameel), Christophe Aussems (Het nieuwstedelijk), Karin Brouwers (Vlaams Parlement), Marc Croes (UHasselt), Gilbert Declercq (Leuven Mindgate – Imec), prof. dr. Bart De Moor (KU Leuven), Franky Depickere (Cera), Dirk Deroost (Cronos), Hilde Devoghel (KU Leuven), Stijn Devillé (Het nieuwstedelijk), Wim Dries (Stad Genk), DVV Hageland, Ingrid Haenen (ViRiX), Dimitri Haenen (ViRiX), Luc Haegemans (BNP Paribas Fortis), Irène Hermans (UCLL), Bart Lodewyckx (Unizo Limburg), Johan Merlevede (Leuven Mindgate), Anniek Nagels (Stad Genk), prof. dr. Bart Raymaekers (KU Leuven), Kristof Roox (Crowell & Moring), Mohamed Ridouani (Stad Leuven), Noël Slangen, Steven Vandeput, Joost Venken (Stad Hasselt), Denise Vandevoort (Stad Leuven), Tine Verhelst (Voorzitter Raad van Bestuur Het nieuwstedelijk), Kristien Vermoesen (FINN Public Relations)