Contact

Het nieuwstedelijk
Vaartkom 4
3000 Leuven
+32 16 226 345

Het nieuwstedelijk
Maastrichterstraat 96
3500 Hasselt
+32 11 76 54 28

info@nieuwstedelijk.be

btw BE 0455 108 756
Iban BE40 7364 0349 0863

Tickets

Tickets voor onze voorstellingen op tournee koop je bij het lokale cultuurcentrum of theater. Voor onze voorstellingen in eigen huis verloopt het wat anders, dat lees je hieronder.

We hebben bijzondere kortingstarieven voor jongeren en studenten (tot 50 %) en acties voor Davidsfonds, CERA, UCLL, KU Leuven, UHasselt, OKO.

Studenten die een professionele drama of muziek-opleiding volgen kunnen al voor 5 euro naar onze voorstelling (enkel aan de avondkassa en indien voldoende plaats).

Is een voorstelling uitverkocht? Vaak zijn er last minute toch nog enkele kaarten beschikbaar. Eén uur voor de voorstelling openen we de wachtlijst.

Tickets voor voorstellingen in OPEK Leuven bestel je op 30cc.be of 016 30 09 00.

Tickets voor voorstellingen in DE NIEUWE ZAAL Hasselt kan je enkel online bestellen of aan de zaalkassa. 

In Genk bestel je tickets via c-minecultuurcentrum.be of bij C-mine bezoekersonthaal op 089 65 44 90.

Locaties

Leuven

 

OPEK, het openbaar Entrepot voor de kunsten vind je op de kop van de broeiende en bloeiende vaartkom in Leuven. OPEK is de joint venture van Het nieuwstedelijk met theaterhuis fABULEUS, de kunsteducatieve organisaties mooss, Artforum en Wisper en biedt ook onderdak aan de opleiding Luca Drama, de kunstjeugdbeweging Bazart en de sociaal-artistieke werkplaats de FactorY. In OPEK houden we kantoor en bespelen we de Kleine Zaal (75 personen) en de Grote Zaal (196 personen), volledig opgetrokken in strobalen en leem.

OPEK is makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken (ringbus 600 stopt vlakbij, te voet doe je een klein kwartiertje naar het treinstation) en voorzien van voldoende fietsparkeerplaatsen in en rond het gebouw. Kom je toch met de wagen, dan parkeer je best in parking Vaartkom.

Voor de voorstellingen kan je in Café Entrepot terecht voor een hapje en een drankje. Na de voorstelling kan je fijn blijven keuvelen tot de late uurtjes.

OPEK - Openbaar Entrepot voor de Kunsten
Vaartkom 4 - 3000 Leuven
+32 16 29 55 49
www.opek.be - info@opek.be

TREIN Op tien min. wandelen van station Leuven.
BUS Ringbussen 600 en 601 stoppen om de tien minuten pal voor de deur van OPEK (behalve op zondag).
FIETS In OPEK is een overdekte fietsenstalling en rondom het gebouw zijn er verschillende fietsparkings;
AUTO Om de hoek parkeer je op het Engels Plein in de overdekte parking Vaartkom (3 euro voor de hele nacht tussen 19u en 7u), of met parkeerschijf in de blauwe zone rondom OPEK.

 

Hasselt

In januari 2018 opende Het nieuwstedelijk een nieuwe theaterzaal in het hart van Hasselt. Daarvoor werkten we samen met stad Hasselt, hogeschool UC Leuven-Limburg en kunstencentrum Z33. De Nieuwe Zaal is een vlakke vloerzaal met 150 zitjes en een foyer. In De Nieuwe Zaal kan je naast onze voorstellingen ook naar Zebracinema en A-Z Nights van onze partner Z33, bovenop tal van andere activiteiten. Je vindt ons in hartje Hasselt (Maastrichterstraat 96, aan de overzijde van Het Stadsmus). We zijn makkelijk te voet bereikbaar vanaf het busstation aan het Dusartplein.

Als je met de fiets komt, kan je vlak aan de inkomstdeur parkeren. Kom je toch met de wagen? Er zijn heel wat parkeermogelijkheden in het centrum van Hasselt. Hier vind je een handig overzicht: www.hasselt.be/nl/parkeren

De ticketbalie opent een uur voor de voorstelling, net zoals het café van De Nieuwe Zaal. Het café blijft open na de voorstelling. Zolang het gezellig is.

DE NIEUWE ZAAL
Maastrichterstraat 96 - 3500 Hasselt
+32 11 76 54 28
www.denieuwezaal.be - info@denieuwezaal.be

TREIN Op vijftien min. wandelen van station Hasselt.
BUS De centrumpendel (CP) stopt elke tien minuten op de Grote Markt op 400m van DE NIEUWE ZAAL (behalve op zondag).
AUTO Aan het Kolonel Dusartplein is er een ondergrondse parking.

 

Genk

In Genk is Het nieuwstedelijk naast stadsgezelschap ook artist in residence in C-mine cultuurcentrum. We spelen er al onze producties en werken samen specifieke projecten uit.

C-mine cultuurcentrum is gelegen op C-mine, de mijnsite in Winterslag. Aan het station van Genk vertrekken verschillende buslijnen naar C-mine: overdag lijn 31, 47 en G8 en ‘s avonds avondlijn G3. Kom je met de wagen? Dan kan je gratis parkeren op de site.

In Brasserie Basic kan je gezellig eten en drinken. De brasserie is elke dag open en sluit dagelijks om 23u, ‘s zondags om 21u30.

 

Scholen

Onze voorstellingen zijn geschikt voor leerlingen uit de derde graad middelbaar en soms ook voor jonger. Bij elke voorstelling willen we graag op maat van jouw klas begeleiding materiaal voorzien of een inleiding of nagesprek geven. We hebben zelfs een workshop voor leerkrachten in de aanbieding om met je klas met andere ogen naar een voorstelling te komen kijken. Contacteer ons!

Bedrijven

Uw relaties, klanten of medewerkers verwennen en samen iets beleven dat bijblijft? Dat kan bij Het nieuwstedelijk. U nodigt uw gasten uit, wij zorgen voor een fijne omkadering. Het programma van de avond bepalen we in overleg. We kunnen een ontvangst voorzien met inleiding op de voorstelling, een verzorgde receptie achteraf en een meet-and-greet met de artiesten.

Visuele beperking

Het nieuwstedelijk maakt theater voor het oor. Veel van onze voorstellingen zijn daarom erg geschikt voor blinden en slechtzienden. Indien gewenst voorzien we een speciale ontvangst: een halfuur voor aanvang gaan we samen de scène op. Zo krijg je een gevoel van het kader waarbinnen de voorstelling zich afspeelt. Op vertoon van een begeleiderspas mag de begeleider bovendien gratis binnen. Meer weten? mail ons op info@nieuwstedelijk.be of bel ons op 016 226 345

Inleiding
nagesprek

Bij onze voorstellingen organiseren we regelmatig inleidingen en nagesprekken, door en met onze makers. In het kader van de Stand der Dingen gaan we nog een stukje verder. Op deze momenten nodigen we sprekers uit, gaan we in debat rond de thematiek uit het stuk, of vertellen de theatermakers over hun voorstelling.

Kom je met een groep / klas / collega's / studentenclub / vereniging / ... naar de voorstelling kijken? En wil je graag meer weten over de voorstelling of een gesprek hebben met de makers? Vraag dan een inleiding of nagesprek. Wij doen dat graag, en bovendien helemaal gratis.