Contact

Het nieuwstedelijk
Vaartkom 4
3000 Leuven
+32 16 226 345

info@nieuwstedelijk.be

btw BE 0455 108 756
Iban BE40 7364 0349 0863

Tickets

Tickets voor onze voorstellingen op tournee koop je bij het lokale cultuurcentrum of theater. Voor onze voorstellingen in eigen huis verloopt het wat anders, dat lees je hieronder.

Tickets voor voorstellingen in OPEK Leuven bestel je op 30cc.be of 016 274 000. Voor onze voorstellingen in De Nieuwe Zaal Hasselt hier.  Al deze voorstellingen bestel je via de Pay What You Can formule. De suggestieprijs staat telkens aangegeven. Als een lager tarief het jou vergemakkelijkt om te komen, mag je dit selecteren. Kan je iets meer betalen, dan maak jij het mogelijk dat anderen minder betalen.

In Genk bestel je tickets via c-minecultuurcentrum.be of bij C-mine bezoekersonthaal op 089 65 44 90.

Locaties

Leuven

 

 

OPEK, het openbaar Entrepot voor de Kunsten aan de bruisende vaartkom delen we met fABULEUS, WISPER, BAMM, TRILL, LUCA Drama, Kunst in Huis en Café Entrepot en blinkt na twee zomers van renovaties als nooit tevoren. Dit seizoen krijgt ook de hele vaartkom een make-over. Tickets voor onze voorstellingen in Leuven koop je bij 30CC volgens het Pay What You Can Principe. Het gros van onze voorstellingen in OPEK boventitelen we in het Engels.

Hasselt

Van 2018 tot 2023 kon je ons vinden in ons fijn pop-up theater in de Maastrichterstraat. De komende drie jaar kan je De Nieuwe Zaal vinden in Kaai 16 aan de Scheepvaartkaai en bouwen we samen met onze partners Cinema ZED, B-Classic en Kunstenwerkplaats Vonk onze werking uit. 

Tegelijkertijd wordt het oude administratieve centrum op het Groenplein omgetoverd tot een fantastische kunstenwerkplaats met twee filmzalen, een vlakke vloertheater, repetitieruimtes, kantoren en een cultuurcafé. Vanaf 2026-27 hoopt vzw De Nieuwe Zaal er kunstenaars én publiek te ontvangen.

 

Welkom!

 

Genk

In Genk is Het nieuwstedelijk naast stadsgezelschap ook artist in residence in C-mine cultuurcentrum. We spelen er al onze producties en werken samen specifieke projecten uit. Samen met de Stad Genk en UAntwerpen, maakt Het nieuwstedelijk deel uit van een Europees onderzoeksproject naar de positieve kracht van maatschappelijk conflict in binnenstedelijke transities: CONflict in TRAnsformations. Wie conflict zegt, zegt drama. Tijdens Drama Labs in Genk onderzoekt Het nieuwstedelijk dit seizoen hoe de proteststem kan bijdragen aan de stedelijke ontwikkeling. Want wie protesteert, legt problemen bloot en is meestal eigenlijk op zoek naar verbetering. Heel concreet werken we rond de ontwikkeling van de Stiemervallei.

 

Scholen

Onze voorstellingen zijn geschikt voor leerlingen uit de derde graad middelbaar en soms ook voor jonger. Bij elke voorstelling willen we graag op maat van jouw klas begeleiding materiaal voorzien of een inleiding of nagesprek geven. We hebben zelfs een workshop voor leerkrachten in de aanbieding om met je klas met andere ogen naar een voorstelling te komen kijken. Contacteer ons!

Bedrijven

Uw relaties, klanten of medewerkers verwennen en samen iets beleven dat bijblijft? Dat kan bij Het nieuwstedelijk. U nodigt uw gasten uit, wij zorgen voor een fijne omkadering. Het programma van de avond bepalen we in overleg. We kunnen een ontvangst voorzien met inleiding op de voorstelling, een verzorgde receptie achteraf en een meet-and-greet met de artiesten.

Visuele beperking

Het nieuwstedelijk maakt theater voor het oor. Veel van onze voorstellingen zijn daarom erg geschikt voor blinden en slechtzienden. Indien gewenst voorzien we een speciale ontvangst: een halfuur voor aanvang gaan we samen de scène op. Zo krijg je een gevoel van het kader waarbinnen de voorstelling zich afspeelt. Op vertoon van een begeleiderspas mag de begeleider bovendien gratis binnen. Meer weten? mail ons op info@nieuwstedelijk.be of bel ons op 016 226 345

Inleiding
nagesprek

Bij onze voorstellingen organiseren we regelmatig inleidingen en nagesprekken, door en met onze makers. In het kader van de Stand der Dingen gaan we nog een stukje verder. Op deze momenten nodigen we sprekers uit, gaan we in debat rond de thematiek uit het stuk, of vertellen de theatermakers over hun voorstelling.

Kom je met een groep / klas / collega's / studentenclub / vereniging / ... naar de voorstelling kijken? En wil je graag meer weten over de voorstelling of een gesprek hebben met de makers? Vraag dan een inleiding of nagesprek. Wij doen dat graag, en bovendien helemaal gratis.