Hoor - Kenneth Berth

21.04.2020

 Hoor - Kenneth Berth

Hoor - Kenneth Berth

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan annuleert Het nieuwstedelijk deze voorstelling tot nader order. De tickethouders worden geïnformeerd.

We volgen de adviezen of verplichtingen inzake het coronavirus op de voet en ondernemen actie van zodra de situatie verandert.

Quasi afwezig op de radio, maar sinds de opgang van het fenomeen 'podcasting' in volle opgang op het wereldwijde web: verhalend audiowerk.

Voor HOOR nodigt Het nieuwstedelijk de beste audiomakers van het land uit om een luisteravond van exact 90 minuten samen te stellen en eigenhandig in te leiden.

Het effect is maximaal. Samen luister je beter. Geconcentreerder. De aanwezigheid van de maker zorgt voor verdieping. De comfortabele zitjes en het professionele geluidssysteem van De Nieuwe Zaal maken de ervaring compleet.

Kenneth Berth is sinds kort één van de vaste stemmen van STUBRU, maar hij is ook een begenadigd audiomaker. Zijn radiodocumentaires werden genomineerd voor één NTR Radioprijs, één Prix Italia en twee Prix Europa’s. Hij maakte stukken voor Klara, het Nederlandse NPO Radio 1 en de Schouwburg van Kortrijk. Met Het nieuwstedelijk maakte hij de podcast deTIEN en werkte hij mee aan Hybris.Tijdens Hoor laat Kenneth de allereerste én de laatste documentaire horen die hij ooit gemaakt heb. Het overkoepelende thema: "It’s a family affair".

Kenneth: "Ik ben ooit begonnen met een documentaire over mijn eigen familie ‘8 op een rij'. Doorheen alle dingen die ik gemaakt heb komt dit terug: wat betekent het om familie te zijn? En uiteindelijk heb ik ‘Jess' gemaakt, over een familie die opgeschrikt wordt door de vreselijke daad van één van de leden."

‘8 op een rij’:

Marleen de nummer één
Dirk kwam niet meteen
Martine zoals voorzien
Christelle was te snel
Christ had de vier gemist
Koen was de kapoen
Steven nummer zeven
Hans de laatste kans

'8 op een rij’ is een intiem portret van een Oost-Vlaamse boerenfamilie. Een audiodocumentaire met beeld; over het leven, de herinneringen die je meedraagt en wat het betekent om “familie” te zijn. Al te horen en zien op: Jonge Harten Festival in Groningen, Mezrab Storytelling Festival in Amsterdam, Plan B in Bekegem en K’luister in Brugge

‘Jess':

In elke mens schuilt helaas een potentiële moordenaar.” Hoe kan je in staat zijn om iemand te vermoorden? De persoon die je nota bene het liefst ziet. En hoe kan je aanvaarden dat een familielid zijn vrouw om het leven brengt? “Jess” is een documentaire over “de dag waarop de tijd stilstond”, de dag waarop iemand het leven werd ontnomen en alle omringende levens nooit meer hetzelfde zouden zijn. Genomineerd voor de Prix Europa in Berlijn en al eerder te horen op Theater op de Markt in Hasselt op het jongemakersfestival van Het nieuwstedelijk. De documentaire maakte er grote indruk en werd een bijzondere ontdekking van hedendaags audiowerk bij het grote publiek. 8/10 Adriaan Van Aken presenteert: Gevoelige Mensen
5/11 Hadewijch Vanhaverbeke
14/01 Adriaan Van Aken
21/04 Kenneth Berth
26/05 Lucas Derycke

With the concept of HOOR (HEAR) - audiocinema, Het nieuwstedelijk invites the greatest audio makers to put together a spectacular 90-minute listening evening

8/10 Adriaan Van Aken presents: Gevoelige Mensen
5/11 Hadewijch Vanhaverbeke
14/01 Adriaan Van Aken
21/04 Kenneth Berth
26/05 Lucas Derycke

Dinsdag21.04.202020:15De Nieuwe Zaal, HasseltGeannuleerd