Hoor - Kenneth Berth

 Hoor - Kenneth Berth

Hoor - Kenneth Berth

In Hoor luyster je naar het beste audiowerk van het moment. Luysteren met een Y, naar het gelijknamige podcastgezelschap waar Het nieuwstedelijk lid van is. Een keurmerk voor de betere Nederlandstalige podcast zeg maar. Het recept is simpel maar oerdegelijk. Samen luysteren naar mooie audioverhalen door een superbe klankinstallatie. 

Kenneth Berth is één van de vaste stemmen van STUBRU, maar hij is ook een begenadigd audiomaker. Zijn radiodocumentaires werden genomineerd voor één NTR Radioprijs, één Prix Italia en twee Prix Europa’s. Met Het nieuwstedelijk maakte hij de podcast deTIEN en werkte hij mee aan Hybris. Vorig jaar startte hij de Master theater aan de Toneelacademie Maastricht. 

 

 

With the concept of HOOR (HEAR) - audiocinema, Het nieuwstedelijk invites the greatest audio makers to put together a spectacular 90-minute listening evening

8/10 Adriaan Van Aken presents: Gevoelige Mensen
5/11 Hadewijch Vanhaverbeke
14/01 Adriaan Van Aken
21/04 Kenneth Berth
26/05 Lucas Derycke

Dinsdag21.04.202020:15De Nieuwe Zaal, HasseltGeannuleerd
Donderdag31.03.202220:15De Nieuwe Zaal, HasseltGeannuleerd
Zondag03.04.202220:00OPEK, Leuven

Tijdens Hoor in 2020 liet Kenneth de allereerste én de laatste documentaire horen die hij ooit gemaakt heb. Het overkoepelende thema: "It’s a family affair".

Kenneth: "Ik ben ooit begonnen met een documentaire over mijn eigen familie ‘8 op een rij'. Doorheen alle dingen die ik gemaakt heb komt dit terug: wat betekent het om familie te zijn? En uiteindelijk heb ik ‘Jess' gemaakt, over een familie die opgeschrikt wordt door de vreselijke daad van één van de leden."

‘8 op een rij’:

Marleen de nummer één
Dirk kwam niet meteen
Martine zoals voorzien
Christelle was te snel
Christ had de vier gemist
Koen was de kapoen
Steven nummer zeven
Hans de laatste kans

'8 op een rij’ is een intiem portret van een Oost-Vlaamse boerenfamilie. Een audiodocumentaire met beeld; over het leven, de herinneringen die je meedraagt en wat het betekent om “familie” te zijn. Al te horen en zien op: Jonge Harten Festival in Groningen, Mezrab Storytelling Festival in Amsterdam, Plan B in Bekegem en K’luister in Brugge

‘Jess':

In elke mens schuilt helaas een potentiële moordenaar.” Hoe kan je in staat zijn om iemand te vermoorden? De persoon die je nota bene het liefst ziet. En hoe kan je aanvaarden dat een familielid zijn vrouw om het leven brengt? “Jess” is een documentaire over “de dag waarop de tijd stilstond”, de dag waarop iemand het leven werd ontnomen en alle omringende levens nooit meer hetzelfde zouden zijn. Genomineerd voor de Prix Europa in Berlijn en al eerder te horen op Theater op de Markt in Hasselt op het jongemakersfestival van Het nieuwstedelijk. De documentaire maakte er grote indruk en werd een bijzondere ontdekking van hedendaags audiowerk bij het grote publiek.