Hoor - Hadewijch Vanhaverbeke

05.11.2019

 Hoor - Hadewijch Vanhaverbeke

Hoor - Hadewijch Vanhaverbeke

Quasi afwezig op de radio, maar sinds de opgang van het fenomeen 'podcasting' in volle opgang op het wereldwijde web: verhalend audiowerk.

Voor HOOR nodigt Het nieuwstedelijk de beste audiomakers van het land uit om een luisteravond van exact 90 minuten samen te stellen en eigenhandig in te leiden.

Het effect is maximaal. Samen luister je beter. Geconcentreerder. De aanwezigheid van de maker zorgt voor verdieping. De comfortabele zitjes en het professionele geluidssysteem van De Nieuwe Zaal maken de ervaring compleet.

Hadewijch Vanhaverbeke (1993) is een radio- en documentairemaaktster. In 2015 studeerde ze af aan het RITCS met haar masterproef ‘La Valla’, een stuk over de grenzen van Europa. Na haar studies maakte ze de radiodocumentaire ‘Altijd Oorlog’ over de recente geschiedenis van Afghanistan. In 2016 werkte ze twee maanden in een vluchtelingenkamp in Griekenland. Een jaar later ging ze terug en merkte ze dat de meeste vluchtelingen er nog steeds waren. 'Sitting, eating, sleeping. Waiting.’ Voor een gloednieuw audiowerk registreerde ze het verhaal van Mohammed Nour en zijn vader Ahmed en maakt er een meertalig stuk van dat wordt gecombineerd met tekeningen van Yarne Daeren.

8/10 Adriaan Van Aken presenteert: Gevoelige Mensen
5/11 Hadewijch Vanhaverbeke
14/01 Adriaan Van Aken
21/04 Kenneth Berth
26/05 Lucas Derycke

With the concept of HOOR (HEAR) - audiocinema, Het nieuwstedelijk invites the greatest audio makers to put together a spectacular 90-minute listening evening

8/10 Adriaan Van Aken presents: Gevoelige Mensen
5/11 Hadewijch Vanhaverbeke
14/01 Adriaan Van Aken
21/04 Kenneth Berth
26/05 Lucas Derycke