Jonathan van der Horst/Montignards #3
The Last Tall Man

23.01.2021

Jonathan van der Horst/Montignards #3 The Last Tall Man

Jonathan van der Horst/Montignards #3
The Last Tall Man

Nathan Zuckerman heeft zich al jaren niet meer in het openbaar vertoond. Maar na de dood van zijn geestelijk vader Philip Roth voelt hij de behoefte om zich nog één keer te doen gelden. Dus schrijft hij een vlammend betoog in The New Yorker en trekt hij naar de televisiestudio om iedereen voor een laatste keer uit te leggen hoe de wereld in elkaar steekt. Eenmaal aangekomen merkt hij dat de wereld veranderd is, dat niemand meer op zijn uitleg staat te wachten. Terwijl hij zich niet meer kan herinneren waar hij de presentatrice eerder heeft gezien, begint zijn omgeving zich langzaam tegen hem te keren.

The Last Tall Man is een theatraal portret van de intellectueel als oude, grijze en vooral grote man. De man die het beter weet. De man die er genoegen in vindt om vanuit zijn ivoren toren de wereld te becommentariëren. Een uitstervend ras dat nog maar net stand lijkt te houden ten tijden van #metoo, dekolonisering en genderneutrale toiletten, maar dat toch telkens zijn gelijk wil halen en in steeds andere, nieuwere vormen blijft terugkeren. Buiten de vraag wat deze man hier vandaag de dag nog te zoeken heeft, zoekt The Last Tall Man naar wat er met zijn ondergang verloren is gegaan. En wat er uit zijn as zal verrijzen. In een mix van zowel conservatieve als progressieve stemmen ontstaat er een ontvlambare cocktail die de hedendaagse wereld probeert te becommentariëren.

En avant

Vanaf dit seizoen slaan Het nieuwstedelijk, Zuidpool, ARSENAAL/LAZARUS en Compagnie Cecilia de handen in elkaar voor een rondreizende theatercarrousel. Elk gezelschap of huis draagt een jonge maker of collectief naar voren.

Samen zetten ze hun tenten op in Antwerpen, Mechelen, Gent en Leuven. Ontdek als eerste een nieuwe generatie theatermakers op jouw vertrouwde podium.

tekst en regie: Jonathan van der Horst tekst en regie | Tim Bogaerts, Lien Thys en Marie Pien spel | Rani Decock dramaturgie | Willem de Wolf en Kuno Bakker coaching ï Monty en ARSENAAL/LAZARUS copruducenten

Ontstaan dankzij/ondanks Philip Roth, Alessandro Baricco, Lars von Trier, Thierry Baudet, Ali Smith, Hannah Arendt, Rebecca Solnit, Jan Fabre, Joost de Vries, Lisa Halliday, Donald Trump, Woody Allen, Jean-Claude Juncker, Mark Rutte, Peter Buwalda en Michel Houellebecq.

Geselecteerd door ARSENAAL/LAZARUS voor En Avant

 

En avant

Vanaf dit seizoen slaan Het nieuwstedelijk, Zuidpool, ARSENAAL/LAZARUS en Compagnie Cecilia de handen in elkaar voor een rondreizende theatercarrousel. Elk gezelschap of huis draagt een jonge maker of collectief naar voren.

Samen zetten ze hun tenten op in Antwerpen, Mechelen, Gent en Leuven. Ontdek als eerste een nieuwe generatie theatermakers op jouw vertrouwde podium. Meer op enavantenavant.be

Zaterdag24.10.202020:15ARSENAAL/LAZARUS, Mechelenen avantGeannuleerd
Vrijdag30.10.202020:00Zuidpool, Antwerpenen avantGeannuleerd
Zondag13.12.202020:00De Expeditie, Genten avantGeannuleerd
Zaterdag23.01.202120:00OPEK, Leuvenen avantGeannuleerd