Shakespeare is dead

09.02.2021 14.02.2021

 Shakespeare is dead

Shakespeare is dead

De toneelauteur is dood, leve de toneelauteur.

Van 9 tot 14 februari 2021, vindt in Leuven Shakespeare is dead plaats, een internationaal festival voor nieuwe toneelschrijfkunst. In Vlaanderen stond de theatertekst een tijdlang onder druk. De laatste jaren zien we een grote revival en treedt de toneelauteur meer naar voren. Hoe zit dat in de rest van Europa? Welke tendensen zijn er wereldwijd?

Shakespeare is dead wil ingaan op de theatertekst vandaag. De grote Bard is misschien wel dood, de toneelschrijfkunst daarentegen is alive and kicking.

Het festival biedt een brede avondprogrammatie met premières & recente voorstellingen van nieuwe toneelteksten, een dagprogramma met workshops & masterclasses én een professioneel luik voor auteurs, vertalers, dramaturgen, regisseurs, gezelschappen en uitgeverijen. Daarnaast werkt Shakespeare is dead ook een internationaal bezoekersprogramma uit.

Shakespeare is dead is een organisatie van Het nieuwstedelijk in co-productie met fABULEUS, WiSPER, LUCA Drama, KULeuven en 30CC, in samenwerking met Kunstenpunt, Literatuur Vlaanderen, Leuven Leest, OPENDOEK & Creatief Schrijven en met dank aan OPEK en STUK.