Adriaan Van Aken
Sabine Sabine Sabine

foto: Freek Verdonckt

Adriaan Van Aken
Sabine Sabine Sabine

Sabine Sabine Sabine is een schaamteloos romantisch verhaal. Over de liefde en wat we allemaal doen om die te voelen.

Een man vindt de liefde van zijn leven. Om haar vervolgens weer te verliezen. De feiten reconstrueren doet hij in alfabetvorm. Ten overstaan van een publiek. Waarom? Omdat zij hem dat gevraagd heeft.

Zo ontstaat lemma na lemma een alfabetvoorstelling. Compleet naar analogie met de alfabetboekjes die wij onze kinderen voorleggen om grip te krijgen op de werkelijkheid, zal onze held woord voor woord, letter per letter, inzicht verwerven in wat hem overkomen is. Om finaal in te zien dat er iets niet klopt.

Sara Vertongen is Sabine. Marien Jongewaard, een van Nederlands meest geliefde dansers en toneelspelers, geeft gestalte aan de man. Chantal Acda (Isbells, Sleeping Dog,...) en BZB-huismuzikant Youri Van Uffelen zorgen middels stemmen en muziek voor de gevoeligste soundtrack die u ooit hebt gehoord.

 

tekst en regie
Adriaan Van Aken

spel
Sara Vertongen & Marien Jongewaard

muziek
Chantal Acda & Youri Van Uffelen

tekeningen
Fien Van Elzen

video
Kristof Van Perre

kostuums
Veerle Hasselman

techniek
Thomas Verachtert & Tom Buys

productieleiding
Sanne Hubert & Thomas Verachtert

Jij gaat dood. Maar dat is niet erg.
Dat hebben we zo afgesproken.
En vastgelegd op papier.
Dat Sabine doodgaat is niet erg.
Deed je mij schrijven.
Wel honderd keer.
En wie was ik om dat niet te doen?
Ik deed alles wat je me opdroeg in die dagen.

De première van Sabine Sabine Sabine ging  gepaard met het verschijnen van het gelijknamige luisterboek. Een alfabetboek voor volwassenen met prenten van de schitterende debutant Fien Van Elzen met daarin een dubbele CD met het hele verhaal, verteld à la BZB (stemmenwerk op muziek).

Sabine Sabine Sabine is een voorstelling van Braakland/ZheBilding en Nieuw West / Marien Jongewaard (NL), met de steun van Brakke Grond (NL) en het Vlaams Fonds voor de Letteren. Het luisterboek is verkrijgbaar via BZB, maar wordt ook verspreid over boekhandels via Pinceel