Sara Vertongen
Naast / De Verhalen die we zijn

Sara Vertongen Naast / De Verhalen die we zijn

Sara Vertongen
Naast / De Verhalen die we zijn

IEMAND SCHADUWEN die onbelangrijk is / IEMANDS VAKANTIEFOTO’S STELEN en daar een verhaal van maken / BOODSCHAPPEN EN VRAGEN VERSPREIDEN IN DE BOEKEN VAN DE BIBLIOTHEEK 'Wat breekt uw hart?' / EEN LEVEND ALBUM WORDEN VOOR IEMAND: je speelt scènes uit hun leven voor hen na: 'Rent-a-past' / OPROEPEN, VRAGEN in de zoekertjesrubriek van lokale kranten / EEN MODERNE MADONNA-FIGUUR DIE RONDDWAALT en mensen oproept om bij haar te BIECHTEN te gaan / lege VITRINES INRICHTEN / Aan het station door een enquêteur aangesproken worden die geen geld wil maar liefde / persoonlijke BRIEVEN STUREN naar een onbekende met de bedoeling een ANTWOORD los te krijgen / Middenin de stad een tafel met 2 stoelen neerzetten met een bordje 'Wilt u met mij praten? Ga zitten.’

Ieder mens is een verhaal. Soms verzonnen, soms echt. Maar altijd een web van gebeurtenissen, ontmoetingen en woorden. Maar na ons gaan die verhalen verloren. Niemand onthoudt ze.

Theatermaakster Sara Vertongen en muzikant Gerrit Valckenaers worden toeschouwers van uw levensverhaal. Beschermengelen. Ze gaan op zoek naar de verhalen en de klanken van de stad. Ze zeven de stad als goudzoekers. Op basis van interventies, interview- en opnamemateriaal en geïnspireerd door het werk van Sophie Calle en Paul Auster werken Vertongen en Valckenaers een parel van een stadskroniek uit.