de.ploeg
kop'eraf

22.01.2021

de.ploeg kop'eraf

de.ploeg
kop'eraf

… dis World makes me so crazy… mor wat doet ge, madame, als’t allemaal zo ffekes too much is in’t bovenste kamer’ke van’t kop’ke… als gans uwen tijd hier aan u voorbijflitst… en ge nix anders kunt doen dan uw dagen wegslijten op’t ritme van de regenval…GE KAPT DE KOP’ERAF… en begint opternieft…

Na de succesvolle producties Het is niet elke dag dat we nodig zijn en Koningskloote stelt theatergroep de.ploeg in hun nieuwste productie KOP’ERAF het leven opnieuw in vraag.Het gezelschap schotelt u een kluchtig drama voor waarin niets is wat het lijkt.

Als d’angst in uw kop’ke kruipt, madame, is tijd voor nen change…In dees scheef geschreven FairyTale, zal zo sebietekes, als den haan drei keer kraait, Prins’ke, de moedigste knaap van’t land, de hand van de sgoon Prinsis Tamara ringelingen… maar zoals ’t meestal gaat bij scheef geschreven FairyTales… loopt niet alles van een leien dakske… en ons Prinsis T. Zal met de noorderzon verdwijnen nog voor den haan zijnen bek opentrekt… los ’t paradijsin en niemand weet precies waarom…. Ten einde raad klopt Prins’ke aan bij den enigste die de touwtjes hier in handen heeft… maar hoe vindt ge iemand die der eigenlijk misschien nooit is geweest?

KOP’ERAF is het derde tafereel van de.ploeg dat u meeneemt in de duistere doolhof ergens aan de rand van het leven waar de muren klappen en den duivel in uw maagske danst.

Uiteindelijk is elken groten change…nooit echt toevallig… tis as ne viezen schimmel die geduldig zijne moment afwacht… die stillekes van binnenin naar buitenuit groeit.. en begint te stinken voor da ge het goe en wel beseft… en dan ist al te laat…

In Kop’eraf is het leven een weerzinwekkende klucht vol tuimelende figuren die ongemakkelijk draaien rond het werkelijke drama. Want wat is er echt van belang in dit leven? De oppervlakkige poppenkast die we zien of iets dat zich juist aan onze blik ontrekt?

Kzegget u…In deez klucht is echt nix toevallig. Echt nix.

 

En avant

Vanaf dit seizoen slaan Het nieuwstedelijk, Zuidpool, ARSENAAL/LAZARUS en Compagnie Cecilia de handen in elkaar voor een rondreizende theatercarrousel. Elk gezelschap of huis draagt een jonge maker of collectief naar voren.

Samen zetten ze hun tenten op in Antwerpen, Mechelen, Gent en Leuven. Ontdek als eerste een nieuwe generatie theatermakers op jouw vertrouwde podium. Meer op enavantenavant.be

Van en met Taeke Nicolaï, Vincent Van Sande & Danny Bouman | Matthias Hellemans tekst | Zino Moons muziek | Productie de.ploeg i.s.m. Zuidpool & TakTic |coproducent
Het Laatste Bedrijf | Met de steun van de Vlaamse Overheid

Geselecteerd door Zuidpool voor en avant

Donderdag15.10.202020:00Zuidpool, Antwerpenen avantGeannuleerd
Vrijdag23.10.202020:15ARSENAAL/LAZARUS, Mechelenen avantGeannuleerd
Vrijdag11.12.202020:00De Expeditie, Genten avantGeannuleerd
Vrijdag22.01.202120:00OPEK, Leuvenen avantGeannuleerd

Première data geannuleerd

Jammer genoeg zijn we genoodzaakt om de première van kop'eraf op donderdag 15 oktober 2020 te annuleren. Een medewerker van de.ploeg is positief getest op Covid-19 en gaat in quarantaine. Ook de rest van de.ploeg gaat - preventief - in quarantaine en laat zich testen. De repetitieperiode is al te zeer verstoord om de voorstelling op 15 oktober in première te laten gaan. de.ploeg en Zuidpool volgen de situatie nauwgezet op, en zoeken een nieuwe premièredatum. We brengen jullie daar zo snel mogelijk van op de hoogte.