Jonas Van Thielen
speelt school

Jonas Van Thielen speelt school

Jonas Van Thielen
speelt school

Jonas Van Thielen  is een van de vele acteurs die de theatermicrobe opdeed in het schooltheater van zijn humaniora. Hij speelde er bewerkingen van Beatrijs, maar ook recent geschreven werk. Niets dan mooie herinneringen. Hij duikt gretig in de archieven van schooltoneel in KADOC en maakt een nieuwe voorstelling op basis van een persoonlijke interpretatie van het bewaarde erfgoed.

Op zondag 24 april, Erfgoeddag, kan je deze theatervoorstelling (circa 30 minuten) bijwonen in de historische feestzaal van het Paridaensinstituut (ingang via het Hollands College, Pater Damiaanplein 9, 3000 Leuven). Er zijn gratis voorstellingen om 11.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur. Reservatie is verplicht.

In de week van 25 april tot 29 april speelt Jonas Van Thielen deze voorstelling in scholen in de regio Leuven.

De 21e editie van Erfgoeddag staat helemaal in het teken van onderwijs. Naast de Erfgoeddag op zondag 24 april voor het grote publiek, is er aansluitend een Erfgoeddag-week waarin we scholen, leerkrachten en leerlingen verwennen met speciaal aanbod in de stad en in de klas tussen 25 en 29 april 2022. Erfgoeddag is ook de perfecte aanleiding om samen met scholen aan de slag te gaan.

Tekst en spel Jonas Van Thielen

 

KADOC-KU Leuven in samenwerking met Het nieuwstedelijk, Erfgoedcel Leuven, CEMPER en Paridaensinstituut

Zondag24.04.202211:00Paridaens, LeuvenPremière
Zondag24.04.202214:00Paridaens, Leuven
Zondag24.04.202216:00Paridaens, Leuven

Op de planken. Schooltoneel

Had jij de kans om als leerling mee te spelen in een theatervoorstelling op school? Veel scholen kennen een lange traditie van schooltoneel met ‘klassiekers’ van Sophocles en Vondel, verrassende herwerkingen ervan, nieuwe creaties... Het schooltoneel is natuurlijk meer dan de theaterteksten. Het is een wereld op zich, met bevlogen leraars en leerlingen die zichzelf overtreffen. Een wereld die bovendien wordt verrijkt met decors, kostuums en muziek. En dan, na een maandenlang repetitieproces, breekt die wereld open en staan de leerlingen op de planken, met applaus en zelfvertrouwen als beloning.

Deze tentoonstelling verkent aan de hand van historisch erfgoed en herinneringen die toneelwereld.

24 april 2022 - 14 augustus 2022
KADOC LEUVEN