STUK & Het nieuwstedelijk
Audiostories

22.03.2020

foto: Joeri Thiry

STUK & Het nieuwstedelijk
Audiostories

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan annuleert Het nieuwstedelijk deze voorstellingen tot nader order. De tickethouders worden geïnformeerd.

We volgen de adviezen of verplichtingen inzake het coronavirus op de voet en ondernemen actie van zodra de situatie verandert.

Audiostories is een zondagse luisternamiddag op het snijvlak van theater, audio en muziek.
Podcasting, avontuurlijke muziek, radiokunst en theater vinden elkaar in geënsceneerde audiostukken van diverse pluimage. Zo brengt Eva Moeraert de live versie van haar beklijvende succespodcast Waarom met soundscapes van Ansatz Der Maschine. Lucas Derycke en Gerrit Valckenaers presenteren de première van Hangar. Adriaan Van Aken doet een try-out van Plaat, het project waar hij al jaren op broedt. Hoe zou het klinken als een theatermaker volgens de logica van de muzikant een album uitbrengt. Ook The Space Between, a.k.a. het multidisciplinaire trio Katharina Smets (tekst), Inne Eysermans (geluid) en Ingrid Leonard (beeld) tonen een eerste versie van hun nieuwe voorstelling LAND. Ten slotte vindt de tweede uitreiking plaats van de Klankverbond Audio Award. Een niet te missen namiddag voor audioliefhebbers!

Sunday listening afternoon on the intersection of text, music and radio.

This performance is in Dutch.

Zondag22.03.202014:00STUK, LeuvenGeannuleerd

TIMING

14u-15u30: DEEL 1 - STUK Labozaal (open deuren)

The Space Between - LAND (try-out)

Eva Moeraert & Ansatz Der Maschine - Waarom

Adriaan Van Aken & Joris Caluwaerts - Plaat (try-out)

15u30-16u: Pauze

16u-17u30: DEEL 2 - STUK Soetezaal (gesloten deuren)

Lucas Derycke & Gerrit Valckenaers - Hangar (première)

Klankverbond Audio Award

PRAKTISCH

Het programma van Audiostories is opgedeeld in twee delen: deel 1 in STUK Labozaal vindt plaats met open deuren, deel 2 in STUK Soetezaal met gesloten deuren. Tussen de delen is er een pauze van 30’ en kan je iets drinken in STUKcafé.