Sara Vertongen tijdens de repetities van Geel Hesje (foto: Fien Leysen)

Eindelijk zomer. Wat kijken we er naar uit. En het wordt een mooie zomer. Vol nieuwstedelijk!

Op 29 juni, 1 en 2 juli gaat Frieden, Liebe & Freiheit in première in Staatstheater Mainz. Volgend seizoen kan je naar de Nederlandstalige versie en brengen we ook de Duitstalige cast nog naar België.

Op 2 en 3 juli kan je naar de première van Afscheid van een auto op het Oorzakenfestival in de Brakke Grond in Amsterdam. Tezelfdertijd lanceren we ook de gelijknamige podcast. Bijzonder goed gezelschap bij al je zomerplannen!

Van 31 juli tot 7 augustus moet je naar Theater Aan Zee, want Geel Hesje keert er terug als locatievoorstelling. En avant! 

Verder zomeren doen we op Zomerslag in Genk met 3 projecten.

Op 12, 13 en 14 augustus brengen we er Lied voor de allereerste keer in een openluchtversie .

Op 21, 22 en 23 augustus zoeken we er met Afscheid van een auto ook de buitenlucht op. Een bijzondere Belgische première.

Op 24 augustus is het eindelijk tijd voor de langverwachte C.D.-voorstelling van Alle Vierentwintig Goed met de Het nieuwstedelijk Alle Sterren Band.

Ook 3, 4 en 5 september rekenen we nog tot de zomer. Dan openen we het nieuwe theaterseizoen in De Nieuwe Zaal Hasselt met de laatste voorstellingen van Lied. Op die dagen start ook de ticketverkoop voor De Nieuwe Zaal met bijzondere vroegboekkortingen!

En meer! In augustus zijn we volop in voorbereiding van Basj. Sara Vertongen zet in september een participatief project op in Winterslag (Genk) over openbare ruimte en gemene grond. Daarvoor maakt ze gebruik van The Play, een nieuwe sociale sculptuur van Ief Spincemaille. Later meer over dit spannende project.