Shakespeare is dead

Shakespeare is dead

festival voor nieuwe toneelschrijfkunst 2021 /
contemporary playwriting festival 2021

kick-off: uitgesteld

De toneelauteur is dood, leve de toneelauteur. Over precies een jaar, van 9 tot 14 februari 2021, vindt in Leuven Shakespeare is dead* plaats, een internationaal festival voor nieuwe toneelschrijfkunst. Een week lang wordt Leuven de Europese hoofdstad van de theatertekst. 

In Vlaanderen stond de theatertekst een tijdlang onder druk. De laatste jaren zien we een grote revival en treedt de toneelauteur meer naar voren. Hoe zit dat in de rest van Europa? Welke tendensen zijn er wereldwijd?

Shakespeare is dead wil ingaan op de theatertekst vandaag. De grote Bard is misschien wel dood, de toneelschrijfkunst daarentegen is alive and kicking.

Het festival biedt een brede avondprogrammatie met premières & recente voorstellingen van nieuwe toneelteksten, een dagprogramma met workshops & masterclasses én een professioneel luik voor auteurs, vertalers, dramaturgen, regisseurs, gezelschappen en uitgeverijen. Daarnaast werkt Shakespeare is dead ook een internationaal bezoekersprogramma uit.

Shakespeare is dead is een organisatie van Het nieuwstedelijk in co-productie met fABULEUS, WiSPER, LUCA Drama, KULeuven en 30CC, in samenwerking met Kunstenpunt, Literatuur Vlaanderen, OPENDOEK & Creatief Schrijven en met dank aan OPEK en STUK.

Ben je professioneel theatermaker, dramadocent of amateurspeler? Alle organisaties en individuen die interesse hebben om bij het festival betrokken te worden nodigen we alvast uit voor de KICK-OFF op 12 maart 2020 om 18u30 in OPEK**. Daar gaan we dieper in op het hoe en het waarom van het festival en welke input jij kan bieden.

Speel deze info gerust door aan wie in je netwerk met theatertekst bezig is!

*Het festival ontleent zijn lichtjes provocatieve naam aan het toneelstuk Shakespeare is dead, get over it van de vaderlandse toneelschrijver Paul Pourveur.

**Wie zin heeft, kan aansluitend naar de voorstelling Lied, een reprise van het toneelstuk van Kris Cuppens, dat in 2006 de Taalunie Toneelschrijfprijs won.

SHAKESPEARE IS DEAD: kick-off
datum te bevestigen

bevestig je komst via info@nieuwstedelijk.be