HET NIEUWSTEDELIJK

Wachten

Mokhallad Rasem | Het Toneelhuis

Hoe kijkt een Arabische theatermaker naar de toestand in de wereld? Wat betekent wachten? Toneelhuismaker Mokhallad Rasem werpt een hedendaagse blik op Waiting for Godot van Samuel Beckett en maakt daarvan een voorstelling van 25 minuten.

Speelt je achtergrond een rol in wat wachten voor je betekent? Betekent wachten overal ter wereld hetzelfde? Doet het ertoe op wie of op wat je wacht? In welke omstandigheden je wacht? Er zijn talloze vormen van wachten: wachten op papieren, wachten op inzicht, wachten tot de pijn overgaat, wachten op een brief, wachten op de terugkeer van de geliefde, wachten op de dood, op God, op betere tijden,… Wachten: een voorstelling in woord en beeld.

De opbrengst van deze opvoering gaat integraal naar de vzw Leren Ondernemen. 

oktober 2016
Leuven OPEK, Leuven G/

Archief
  • Uitverkocht *
  • Geannuleerd ×
  • Laatste Tickets !
  • PremièreP
  • Stand Der DingenSD
  • VriendenV
  • GastvoorstellingG
  • LunchvoorstellingLN
  • MatineeM
  • SchoolvoorstellingS
"De wereld als geheel kan ik niet vatten of weergeven, maar als ik theater maak, ontdek ik de wereld op dat eigenste moment... Ik wil hoe dan ook steeds nieuwe werelden ontdekken, ik voel me constant op reis." - Mokhallad Rasem

Credits

Mokhallad Rasem concept & regie
Mokhallad Rasem Bassim Mohsen Lore Uyttendaele Jessa Wildemeersch creatie & spel
Saad Ibraheem videomontage
Moussem productie
Toneelhuis uitvoerend producent
i.s.m. Toneelhuis Association Kulturanova, met de steun van
de Europese Unie in het kader van het moussem.eu project, in het kader van
the project moussem.eu

Mokhallad Rasem

Mokhallad Rasem volgde in Bagdad zowel een regie- als een acteursopleiding. Zijn eerste theaterproducties maakt hij ook in die stad. Maar de oorlog in Irak geeft zijn leven een andere wending en sinds 2005 woont en werkt hij in België. Zijn theaterwerk is flitsend en fysiek, associatief en fragmentarisch opgebouwd, helder en beeldend in zijn ideeën. Sinds 1 januari 2013 is hij als vast maker verbonden aan Toneelhuis, waar hij aan de slaag gaat met grote Europese schrijvers als Shakespeare en Coetzee. Hij gaat op zoek naar de kernthema’s van de stukken en creëert van daaruit zijn eigen universum, waarin het beeld, de stilte en de fysieke aanwezigheid van zijn spelers even belangrijk zijn als de woorden en het verhaal.

Leren Ondernemen

De opbrengst van Wachten gaat volledig naar Leren Ondernemen. Deze Leuvense vereniging is een plek waar mensen samenkomen om het onrecht van armoede en sociale uitsluiting aan te pakken. Ze bouwen er aan een nieuwe toekomst door middel van concrete acties zoals een sociale kruidenier, een sociaal restaurant en een gezinwerking, met het oog op een solidaire samenleving. Lees hier meer over het initiatief.

Voorstelling in beeld