HET NIEUWSTEDELIJK

Screen Theaterfilm door Rudy Trouvé en Simon Allemeersch

Een man (Pieter Genard) vertelt over zijn dromen, waarin hij verdwaalt in de diverse fases van zijn bestaan. Hij weet niet meer wie of wat hij is. Gelukkig daagt er een gids (Warre Borgmans) op. Maar is deze alwetende, Faustiaanse figuur met dubieuze morele waarden wel te vertrouwen?

Screen is een theaterfilm waarin tijd en realiteit vervagen. Het geheel houdt het midden tussen een film noir en een psychedelische afdaling in de hel. Een Faust voor een wereld vol groot uitgevallen pixels, complottheorieën en alternatieve feiten.

Huismuzikant Rudy Trouvé trok Het nieuwstedelijk al jaren aan de mouw over de ‘theaterfilm’ die hij wou maken. Na zijn kennismaking met theatermaker Simon Allemeersch zijn de dingen finaal in een stroomversnelling geraakt. In Simon vond hij de ideale kompaan om zelfgemaakte 2D-animatiefilms met projectietechnieken naar een 3D-omgeving, in dit geval een theaterzaal, te vertalen. Met Screen dienen ze een motie van wantrouwen tegen het leven zelve in en exploreren ze ‘de logica van de onlogica’. Elko Blijweert en Mauro Pawlowski zorgen voor live muziek.

september 2018
Antwerpen deSingel, Antwerpen Tickets P
Antwerpen deSingel, Antwerpen Tickets
Antwerpen deSingel, Antwerpen Tickets M
Leuven OPEK, Leuven Tickets
Leuven OPEK, Leuven Tickets
Leuven OPEK, Leuven Tickets
HASSELT DE NIEUWE ZAAL, HASSELT Tickets
oktober 2018
HASSELT DE NIEUWE ZAAL, HASSELT Tickets
HASSELT DE NIEUWE ZAAL, HASSELT Tickets
Tervuren CC De Warandepoort, Tervuren Tickets
Genk C-mine cultuurcentrum, Genk Tickets
Genk C-mine cultuurcentrum, Genk Tickets
Oostende CC De Grote Post, Oostende Tickets
Leuven OPEK, Leuven Tickets
Leuven OPEK, Leuven Tickets
Leuven OPEK, Leuven Tickets
Mechelen ARSENAAL/LAZARUS, Mechelen Tickets
Heusden-Zolder CC Muze, Heusden-Zolder Tickets
Dilbeek CC Westrand, Dilbeek Tickets

Archief
  • Uitverkocht *
  • Geannuleerd ×
  • Laatste Tickets !
  • PremièreP
  • Stand Der DingenSD
  • VriendenV
  • GastvoorstellingG
  • LunchvoorstellingLN
  • MatineeM
  • SchoolvoorstellingS
Een Faust voor een wereld vol groot uitgevallen pixels, complottheorieën en alternatieve feiten

Scènebeelden

Pers

"Een weirde, intrigerende trip met heel wat ­humor. Hermetisch wordt het nooit, raadselachtig is het altijd." - De Standaard

"wie open staat voor een uitdagende theatervoorstelling (of "theaterachtig iets") die alles in vraag stelt en alles anders aanpakt dan elke andere voorstelling die je ooit eerder al gezien hebt, dan moet je naar 'Screen'." -- Newsmonkey

"Dromen en levensangsten" - Interview in Jeroen met Rudy Trouvé.

"SCREEN: een kruising tussen theater en film" - Reportage op ATV.

 

 

trailer

Simon

Rudy leerde Simon Allemeersch kennen via het project Rabot 4-358, waarvoor hij muziek aanleverde. Simon is kunstenaar en theatermaker. Hij volgde de regieopleiding aan het RITCS in Brussel. Hij werkte o.a. bij CAMPO en Scheld’apen en maakt nu deel uit van het collectief Lucinda Ra. In 2006 won hij de prijs voor Jong Theater op het festival Theater Aan Zee en samen met Barbara Claes, Stefanie Claes, Giovanni Barcella en Jeroen Van Herzeele maakte hij Het fantastische leven van de heilige Sint Christoffel zoals samengevat in twaalf taferelen en drie liederen (De Werf, 2012). Die voorstelling werd geselecteerd voor Circuit X en TF 2012, het Nederlands Theater Festival, en won de Roel Verniers Prijs.

Rudy

Rudy Trouvé is het meest gekend als eigenzinnige zanger en gitarist bij bands als dEUS, Kiss My Jazz, Dead Man Ray, The Love Substitutes en tientallen andere formaties. In 2015 vierde hij het twintigjarig bestaan van zijn platenlabel Heavenhotel. Hij maakte muziek bij voorstellingen van Braakland/ZheBilding en later Het nieuwstedelijk, o.a. voor Dwaallicht, Hebzucht en Hitler is dood. Maar Rudy is ook een gediplomeerd kunstenaar die tekent, schildert en animatiefilms maakt

Videoclip CHICAGO

CD SCREEN / CROSSROADS

De dubbel CD SCREEN/CROSSROADS met de muziek uit de voorstelling is vanaf 14 september te koop  op de merchandisestand van SCREEN en in de obscuurdere platenzaak. Met muziek van Blijweert/Pawlowski/Trouvé (SCREEN) en Blijweert/Pawlowski/Trouvé/Nagels/Borgmans/Johnson (CROSSROADS)

 

 

Interview

Interview in Het Bos

Onze collega's van kunstenwerkplaats Het Bos namen een kort interview met Rudy en Simon af. 


OP DE KOFFIE BIJ RUDY EN SIMON
++++++++++++++++++++++++++++++

We treffen Allemeersch en Trouvé aan het koffiezetapparaat in Het Bos waar Rudy zich relatief druk maakt over een net verschenen recensie van het nieuwe album van The Mechanics. Hoe een band met 5 groepsleden slechts 3 sterren kan krijgen? Dat is nog geen ster per muzikant. En wie dan wel, en wie heeft er geen ster gekregen?

Simon werpt op dat 'genderneutraal' kans maakt om het meest gehate woord van 2017 te worden. Daarna wordt er nog even doorgeboomd over een kindervoorstelling die Rudy wil maken voor kinderen tussen 5 en 6 maanden. Dan wil hij graag de Papavanwatdan spelen. En toen was de toon ongeveer gezet.

Toen we jullie vorig jaar vroegen wat jullie gingen doen kwam er een vaag verhaal van een tv-show over een trap, glitterpakken en veel film.

Simon: «Rudy wou met mij iets maken over een man die droomt en de weg kwijt is in tijd en ruimte. Die gedesoriënteerde man ontmoet een duivels figuur die zich opwerpt als een soort gids. Hi jwas er ook zeer snel bij om te melden dat het een voorstelling moest zijn die grotendeels uit film bestaat. En muziek. Iets wat ik enkel kon toejuichen.»
«Wat ook best grappig was, is het feit dat Rudy meteen het beeld had van Pieter Genard als de man en Warre Borgmans als de duivelse gids.»

Rudy: «Ondertussen weten zij dat ook. Voor de muziek had ik trouwens Elko Blijweert en Mauro Pawlowski op mijn verlanglijst staan. En kijk, na drie jaar wachten hebben we ons dreamteam bij elkaar. Dat is sowieso een driesterren, of neen, zeg maar vijfsterren recensie.»

Simon: «In de tussentijd hebben wij ons ledig gehouden met het maken van filmpjes. Dat wat wij noemen huis-, tuin- en keukenvideo. Voor de iets professionelere toepassing van het medium film hebben we ondertussen de broodnodige hulp gekregen van de fantastische filmmaakster, cameravrouw en montageheldin Fairuz.»

Rudy: «Het is een kwestie van jezelf te omringen met de juiste mensen om uw eigen onkunde te verdoezelen. »
«Simon heeft ooit eens gezegd in een interview dat toneel of film niet bestaat en ik kan mij daar volledig in vinden. Daarenboven heb ik de niet erg populaire opinie dat je inhoud door vorm krijgt. Veel mensen zetten eerst de inhoud uit en proberen daar een vorm aan te geven. Maar ik vind, door met iets bezig te zijn krijgt dat al snel inhoud.»

Simon: «Ik vind dat een degoutante opmerking.»

Rudy: «De eerste barsten in de samenwerking tekenen zich af.»

Simon: «Neen, vind dat hoe je iets vertelt zeer veel zegt over wat je wil vertellen.»

Rudy: «We merkten meteen dat we veel gemeenschappelijke interesses hebben en we zijn het er over eens dat die scheidingslijn tussen theater, beeldende kunst en performances en heel de reutemeteut niet bestaat. Of misschien is ze er wel...»

Simon: «Als ze er al is, is ze niet interessant.»

Rudy: «Je wil iets vertellen. Punt. En mensen kunnen daar naar luisteren en daar opgetogen, geïntrigeerd, geëmotioneerd, dan wel teleurgesteld of kwaad over zijn.»

Simon: «Wat ik nu ga zeggen is misschien persoonlijk, maar voor mij is otneel altijd een excuus geweest om gelijk wat te doen waar je goesting in hebt.»
«En om terug te komen op die vorm: als je met muzikanten werkt, zoals Rudy er ook een is, praat je al heel snel in termen als de melodie moet zus en het ritme moet zo. En dat geeft meteen inhoud. Dat ligt me veel beter dan oeverloos te liggen emmeren over de inhoud en wat we nu net willen vertellen.»

Rudy: «Het is onze bedoeling om alles te vertellen met beelden, belichting, muziek in plaats van te vertrekken van een verhaal en daar dan licht op te zetten. Alle elementen zijn gelijkwaardig. De lichtkeuze is even belangrijk als de tekst. Of het gebrek aan lichtkeuze wegens het gebrek aan centen...»
«We zijn ook zeer geïnteresseerd in artificiële dingen. Ik althans. Ik weet niet of jij fan bent van zogezegd zeer realistische films?»

Simon: «Als het zogezegd is, ben ik al fan.»

Rudy: «Een eigen universum ontwikkelen vind ik veel interessanter dan iets dat bij de buren kan gebeurd zijn.»
«Ik heb het altijd moeilijk met films waar een ferm budget achter zit, die goed gemaakt zijn, maar die dan hyperrealistisch weergeven hoe mensen zich echt voelen volgens de acteurs. Snap je?»

Simon: «Ah, dat bedoel je met zogezegd realistische films. Ja, dat vind ik ook gezeik. Realisme is ook maar een zeer vreemd eigen universum.»

Rudy: «Vanaf iets gefilmd wordt, is iets al niet meer realistisch. Een documentaire is ook niet realistisch... Het leven is eigenlijk niet realistisch.»

Simon: «Zei je onlangs niet dat je geen grote fan bent van het concept leven? Of dat daar op z'n minst een aantal dingen op aan te merken zijn?»

Rudy: «Ik ben wel een fan van het leven, maar ik vind dat het concept enkele aandachtspuntjes behoeft.»

Simon: «Wij moeten daar eens dringend over babbelen. Je bent niet boos, maar wel teleurgesteld?»

Rudy: «Correct. Ik ben lichtjes teleurgesteld in bepaalde aspecten van het concept leven. En tijd

Simon: «Dat schemert allemaal door in de voorstelling.»

filmstills

teasercampagne

behind the screens

Credits

SCREEN

DIRECTION & SCRIPT Simon Allemeersch, Rudy Trouvé
LIVE PERFORMANCE Pieter Genard, Elko Blijweert, Mauro PawlowskiFILM PERFORMANCE Warre Borgmans, Chloë Beillevaire 

ADDITIONAL CAST FILM

Pieter Genard, Natali Broods, Stef Kamil Carlens, Sarah De Bosschere, Nathalie Delcroix, Danny Devos, Björn Eriksson, Bart Peeters, Adriaan Van den Hoof, Annemie Van Kerckhoven, Marcel Vanthilt, Elko Blijweert, Mauro Pawlowski, Pilou Claes Allemeersch, Jules Jespers, Aiko Trouvé, Romy Trouvé, Joris Caluwaerts, Katelijne Maus, Sigrid Damen, Bart Ruysschaert, Tim Toubac, Miel Devillé, Simone Celis, Pieter Janssens, Rabbit Olaf, Jasman

DIRECTOR OF PHOTOGRAPHY Fairuz Gaman, Thijs Paijmans, Rudy Trouvé, Simon Allemeersch, Greet Van Poeck

EDITING FILM Rudy Trouvé, Simon Allemeersch

FIRST ASSISTANT FILM Fairuz Gaman, Greet Van Poeck, Thijs Paijmans

COACH STAGE Adriaan Van Aken

DRAMATURGY STAGE Els Theunis

LIVE MUSIC STAGE Elko Blijweert, Mauro Pawlowski

PRERECORDED MUSIC Rudy Trouvé, Elko Blijweert, Mauro Pawlowski

PRERECORDED VOICES Warre Borgmans, Chloë Beillevaire, Jeroen Stevens, Angelo De Simone, Sarah De Bosschere

ADDITIONAL VOICE RECORDINGS at Radio 2 Antwerpen

 

COMPOSITION MUSIC Rudy Trouvé, Elko Blijweert, Mauro Pawlowski

SOUND DESIGN FILM Rudy Trouvé

SOUND DESIGN STAGE Rudy Trouvé, Elko Blijweert, Mauro Pawlowski, Tom Buys

SOUND MIX FILM Rudy Trouvé

SOUND EQUIPMENT Rudy Trouvé – Heaven Hotel, Het nieuwstedelijk, Garage 64, De Imagerie

ART DIRECTOR FILM Simon Allemeersch, Rudy Trouvé

SET DESIGN STAGE Simon Allemeersch, Rudy Trouvé

LIGHTING DESIGN STAGE  Peter Lauwers, Simon Allemeersch, Rudy Trouvé

SET DRESSER FILM Rudy Trouvé, Simon Allemeersch, Greet Van Poeck, Fairuz Gaman, Thijs Paijmans

TECHNICAL SUPPORT FILM SET Thomas Verachtert, Peter Obbels, Eric Krols, Tim Toubac, Peter Obbels

CONSTRUCTION STAGE Thomas Verachtert, Simon Allemeersch, Rudy Trouvé, Peter Lauwers

TECHNICAL SUPPORT Dries Bellinckx, Victor Thys

SCALE MODELS Peter Lauwers, Simon Allemeersch

PROPS Simon Allemeersch, Rudy Trouvé, Greet Van Poeck

SFX FILM Divi-Divi bvba – Lieven Slabbinck

ASSISTED BY Frank Odink

LOCATION HUNTER Rudy Trouvé, Simon Allemeersch, Greet Van Poeck

LOCATION MANAGER Greet Van Poeck

ASSISTED BY Peter Obbels, Warre Fungus, Het nieuwstedelijk

STYLING FILM Simon Allemeersch, Rudy Trouvé, Warre Borgmans, Chloë Beillevaire, Greet Van Poeck

STYLING STAGE Simon Allemeersch, Rudy Trouvé

MAKE UP MIME MAN Greet Van Poeck

PRODUCTION MANAGER FILM Greet Van Poeck

ASSISTED BY Peter Obbels (Caravan scene), Marie Steppe (Bluekey scenes), Sam Loncke (VIP scene)

FINANCIAL MANAGER Eric Krols

PREPRODUCTION MANAGER Eefje Bosmans

PRESS AND COMMUNICATION Tim Toubac

PRODUCTION MANAGER STAGE Ellen Haesevoets

SUBTITLING Rudy Trouvé, Simon Allemeersch, Thijs Paijmans

TRANSLATION SUBTITLING Matt Watts

ADDITIONAL PHOTOGRAPHY CARAVAN EXPLOSION Daan Stuyven, Peter Obbels, Lieven Slabbinck, Eric Krols, Eefje Bosmans, Marie Steppe, Tim Toubac, Thomas Verachtert, Danny De Poorter, Sara Bosmans, Bart Plessers, Frank Odink, Sandrine Collard, Pénélope Van Baelen, Georges Stuyven, Michelle Rousseeuw, Sophie Huysentruyt

STAGE MANAGER ON TOUR Peter Lauwers

LIGHTING ENGINEER ON TOUR Peter Lauwers

SOUND ENGINEER ON TOUR Tom Buys

CATERING FILM Greet Van Poeck, Café Entrepot, Volkskeuken

CAMERA EQUIPMENT Auguste Orts, Garage 64, De Imagerie

COMMUNICATION PHOTO SIMON ALLEMEERSCH & RUDY TROUVé  Wannes Cré

SET PHOTOGRAPHER Greet Van Poeck

STAGE PHOTOGRAPHER Wannes Cré

EXTRAS FILM (Quiz Master scene: audience from ‘First Contact’ a piece from Adriaan Van Aken, Het nieuwstedelijk, filmed on Oct 19, 2017 @ OPEK, Leuven)

Eefje Bosmans, Christophe Aussems, Els Theunis, Marie Steppe, Tim Toubac, Jonas Van Esch, Miet Waes, Gert Matthijs, Maarten Luyten, Jan-Pieter D'Anvers, Wouter Lemmens, Sander Devos, Korneel Labeur, Inde Geerts, Jonas Van Den Bulcke, Noa Van Remoortel, Lanthe Claes, Anneka Robeyns, Carla Michiels, Silke Vanherrewegen, Thomas Swerts, Eva Swyngedouw, Frederik De Clercq, Shanah De Brabander, Merel Dekleermaker, Bart De Vos, Dries Nys, Julie Bogaerts, Lies Deschietere, Barbara De Cock, Karin Bultiauw, Wim Demol, Ann Mulders, Werner Weyts, Frederik De Galan, An Pelsmaekers, Piet Vanbergen, Sara Bosmans, Nick Van Melkebeke, Alain Uyttendaele, Leen Boereboom, Lore Evens, Kristel Lamerichs, Sofie Verheyden, Joris Lauwers, Jo Torrekens, Luc        Haegemans, Maud Goddeeris, Lise Vanparijs, Zoë Hay, Lena Devillé, An Verscuren, Ann Govaerts, Eline Poppe, Raoul Melis, Stefan Boonen, Adriaan Van Aken,  Lisa Raes, Leen Clijsters, Lucas Derycke, Mimi Claes, Ludo Bosman, Katja Van Avondt, Danny Theuwis, Tine Vermeire, Ingrid Laureys, Ilse Van de Poel, Els Borgonie, Katrien Croes, Katrien Devillé, Sophie Stessel, Arian Van Goidsenhoven, all their compagnons,and many others (which we unfortunately cannot trace)

CAMEO FILM

Charles Manson, Françoise Hardy, Rudy Trouvé, Simon Allemeersch

SCREEN IS FILMED ON LOCATION AT

OPEK Leuven, Audioplant Merksem, home Daan Stuyven Overijse, home Rudy Trouvé Antwerp, Par Paniek Antwerp, Het Bos Antwerp, home Joris Caluwaerts and Katelijne Maus Antwerp, Appart’city Vélizy-Villacoublay, Monty Antwerp, Paris, Amsterdam, Antwerp, Hoboken polder, Linkeroever, Kruibeke, Tarbes, Caromb, Leuven, Delft, Wilrijk

SPECIAL THANKS TO Daan Stuyven, Warre Fungus, Het Oude Badhuis, Time Circus

THANKS TO Peter Obbels, Jean Toubac, Tom Barman, Danny De Poorter, fire-brigade Overijse, town council Overijse, Joris Caluwaerts, Katelijne Maus, Bart De Vos, Joanna Willen

AND TO THE TEASER CAMPAGNE ACTORS Jeroen Stevens, Sven Gatz, Daan Stuyven, Mauro Pawlowski, Tom Van Bauwel, Aarich Jespres, The Kids, Stijn Meuris

EXECUTIVE PRODUCER FILM Het nieuwstedelijk

PRODUCTION FILM Het nieuwstedelijk, Heaven Hotel

PRODUCTION STAGE Het nieuwstedelijk

CO-PRODUCTION ARSENAAL/LAZARUS, deSingel, Het Bos, C-Takt

 

THE RECORD

SCREEN

VOCALS, GUITAR, KEYS, PERCUSSION Rudy Trouvé

GUITAR, KEYS Elko Blijweert

VOCALS, GUITAR, KEYS Mauro Pawlowski

ENGLISH VOICE, VOCALS ‘SEHNSUCHT’ Warre Borgmans

FRENCH VOICE Chloë Beillevaire

GERMAN VOICE Jeroen Stevens

LAUGHING VOICE Sara De Bosschere

 

CROSSROADS

COMPOSED AND WRITTEN BY Robert Leroy Johnson

ADAPTATION AND TRANSLATION LYRICS Gunter Nagels

VOCALS, ACCORDEON, RECORDER Gunter Nagels

GUITAR, BASS Elko Blijweert

GUITAR Mauro Pawlowski

PERCUSSION, BASS Rudy Trouvé

VOCALS Warre Borgmans

 

RECORDED BYRudy Trouvé
ATRudy Trouvé’s home

MIXED BY Rudy Trouvé
AT Rudy Trouvé’s home
MASTERED BY Uwe Teichert
AT Elektropolis, Merchtem

PRODUCED BY Heaven Hotel

www.heavenhotel.be

 

 

HET NIEUWSTEDELIJK IS

Eefje Bosmans, Eric Krols, Stijn Devillé, Adriaan Van Aken, Sarah Vertongen, Christophe Aussems, Els Theunis, Wim De Jaeger, Fien Leysen, Kishan Singh, Thomas Verachtert, Viktor Thys, Ellen Haesevoets, Marie Steppe, Tim Toubac, Bart De Vos

HET NIEUWSTEDELIJK IS SUPPORTED BY De Vlaamse Gemeenschap, Stad Leuven, Stad Hasselt, Stad Genk, OPEK Leuven

www.nieuwstedelijk.be

HEAVEN HOTEL IS

Rudy Trouvé, Elko Blijweert, Thomas Noppe
https://www.facebook.com/Heaven-Hotel

SCREEN IS SUPPORTED BY De Vlaamse Gemeenschap

UNCREDITED The Uncredited

All characters and events depicted in this film are entirely fictitious, EXCEPT WHEN BASED ON TRUE STORIES. Any similarity to actual events or persons, living or dead, is purely coincidental OR ON PURPOSE.

NO ANIMALS OR CHILDREN WERE HARMED IN THE MAKING OF THIS FILM

AND VERY VERY SPECIAL THANKS TO EVERYONE FORGOTTEN IN THIS LIST (WHICH WE DEEPLY REGRET…)