HET NIEUWSTEDELIJK

Paradise Blues

Jessa Wildemeersch

Vanuit een gedeelde fascinatie voor menselijke verhalen, gaan theatermaakster Jessa Wildemeersch en muzikant Steven De bruyn op zoek naar verschillende visies op het hiernamaals.
Als voorbereiding nemen ze enkele weken intrek in Huis Perrekes in Geel, en komen al snel uit bij het hiernumaals.
Hun indrukken inspireerde hen tot Paradise Blues, een uppercut met troost.

Bij Het nieuwstedelijk maakte Jessa eerder Dagen zonder data. Met Paradise Blues gaat ze verder op die ingeslagen weg. Deze keer versterkt ze haar associatieve vertelstijl met een stevige dosis live muziek. Verwacht je aan beeldend, beklijvend en sprankelend muziektheater.

Steven De bruyn is een atypische harmonicavirtuoos, die met El Fish, Virus B-23 en het groove-collectief The Rhythm Junks zalen over de hele wereld veroverde. Hij verbaast steeds weer met zijn eigen karakteristieke sound en stijl, die zigzagt tussen blues, free jazz en wereldmuziek. Zijn muzikale eigenzinnigheid leverde hem doorheen de jaren verschillende prijzen en fascinerende samenwerkingen (Roland, Zap Mama en Raymond van het Groenewoud, …) op.

tekst en spel Jessa Wildemeersch muziek Steven De bruyn dramaturgie Els Theunis & Fien Leysen scenografie Saskia Louwaard film Julie De Clercq kostuum Joëlle Meerbergen foto Koen Broos

Met de steun van Het Vlaams Fonds voor de Letteren, De Vlaamse Gemeenschap, Agentschap Plantentuin Meise, Huis Perrekes vzw

Voor de creatie van Paradise Blues krijgt Jessa Wildemeersch een werkbeurs van Het Vlaams Fonds voor de Letteren en wordt door De Vlaamse gemeenschap ondersteund met een residentie op Het Italiaanse eiland Isola Comacina in de zomer van 2019.

 

november 2019
Leuven OPEK, Leuven Tickets P
Leuven OPEK, Leuven Tickets
Leuven OPEK, Leuven Tickets
Genk C-mine cultuurcentrum - Genk, Genk Tickets
Overijse CC Den Blank, Overijse Tickets
december 2019
Antwerpen Arenbergschouwburg, Antwerpen Tickets
HASSELT DE NIEUWE ZAAL, HASSELT Tickets
HASSELT DE NIEUWE ZAAL, HASSELT Tickets
Gent De Vieze Gasten, Gent
Leuven OPEK, Leuven Tickets
Leuven OPEK, Leuven Tickets
Leuven OPEK, Leuven Tickets
  • Uitverkocht *
  • Geannuleerd ×
  • Laatste Tickets !
  • PremièreP
  • Stand Der DingenSD
  • VriendenV
  • GastvoorstellingG
  • LunchvoorstellingLN
  • MatineeM
  • SchoolvoorstellingS
Een vlucht, een hemel, een kanteling
Een nieuw begin
Een tweede kans
Verzet tegen dagdagelijksheid?
Verlangen we naar eeuwigheid?

teaser

Interview

Mijn centrale vraag was: “Welke herinnering wil je meenemen naar het hiernamaals?” Dan kom je heel dicht bij de essentie van een persoon. Voor je het wist, praatten we over zeiltochten over de Atlantische oceaan, of vertelde een vrouw hoe haar man veel te vroeg gestorven is, en nooit zijn oorlogsverhalen heeft kunnen neerschrijven. Het gaat van persoonlijke anekdotes tot reflecties op cultuur en religie.»

Lees hier het volledige interview met Jessa Wildemeersch (door Sam Rijnders)

Repetitie