HET NIEUWSTEDELIJK

HOOR - audiocinema

Luisteravonden in De Nieuwe Zaal

Quasi afwezig op de radio, maar sinds de opgang van het fenomeen 'podcasting' in volle opgang op het wereldwijde web: verhalend audiowerk. 

Voor HOOR nodigt Het nieuwstedelijk de beste audiomakers van het land uit om een luisteravond van exact 90 minuten samen te stellen en eigenhandig in te leiden. 

Het effect is maximaal. Samen luister je beter. Geconcentreerder. De aanwezigheid van de maker zorgt voor verdieping. De comfortabele zitjes en het professionele geluidssysteem van De Nieuwe Zaal maken de ervaring compleet.

8/10 Adriaan Van Aken presenteert: Gevoelige Mensen
5/11 Hadewijch Vanhaverbeke
14/01 Lucas Derycke
21/04 Kenneth Berth 
26/05 Adriaan Van Aken

januari 2020
Hasselt De Nieuwe Zaal, Hasselt Tickets
april 2020
Hasselt De Nieuwe Zaal, Hasselt Tickets
mei 2020
Hasselt De Nieuwe Zaal, Hasselt Tickets

Archief
oktober 2019
Hasselt De Nieuwe Zaal, Hasselt Tickets
november 2019
Hasselt De Nieuwe Zaal, Hasselt Tickets
  • Uitverkocht *
  • Geannuleerd ×
  • Laatste Tickets !
  • PremièreP
  • Stand Der DingenSD
  • VriendenV
  • GastvoorstellingG
  • LunchvoorstellingLN
  • MatineeM
  • SchoolvoorstellingS

HOOR - Gevoelige Mensen
di 8 oktober 20:15

 
Gevoelige Mensen is het verhaal van een groep. Van vier dertigers. Die veel voelen. Op een dag ontmoeten ze elkaar. Langs de snelweg. En al gauw beseffen ze dat ze voor het eerst in hun leven ergens bij horen. Bij elkaar.

Je leert de vier personages kennen door wat ze doen. Door hoe ze zich gedragen. Door te luisteren naar de kleine gesprekjes die ze met elkaar voeren. En waar de buitenwereld niet of amper in doordringt. Tot die op een dag doodleuk voor de deur van hun motelkamer staat. In de vorm van een radioreporter. Die een reportage over hen wil maken...

Als luisterspel ontstaan in de muziekstudio van muzikant Youri Van Uffelen. Daarna omgezet in een voorstelling met een ruime videosectie. Die film blijft ook an sich overeind.

HOOR - Hadewijch Vanhaverbeke
di 5 november 20:15

Hadewijch Vanhaverbeke (1993) is een radio- en documentairemaaktster. In 2015 studeerde ze af aan het RITCS met haar masterproef ‘La Valla’, een stuk over de grenzen van Europa. Na haar studies maakte ze de radiodocumentaire ‘Altijd Oorlog’ over de recente geschiedenis van Afghanistan. In 2016 werkte ze twee maanden in een vluchtelingenkamp in Griekenland. Een jaar later ging ze terug en merkte ze dat de meeste vluchtelingen er nog steeds waren. 'Sitting, eating, sleeping. Waiting.’ Voor een gloednieuw audiowerk registreerde ze het verhaal van Mohammed Nour en zijn vader Ahmed en maakt er een meertalig stuk van dat wordt gecombineerd met tekeningen van Yarne Daeren.