HET NIEUWSTEDELIJK

Seizoen 2019-2020 online

bestel nu je tickets!

Het nieuwstedelijk heeft weer heel wat moois in petto in het komende seizoen.
We starten met de première van Wie we zijn van onze Jonge maker Fien Leysen. Zij gaat via een erg persoonlijke verhaal op zoek naar het universele. Jessa Wildemeersch maakt samen met Steven De bruyn Paradise Blues, een voorstelling over visies op het hiernamaals. We eindigen het seizoen in juni met de première van Geel Hesje, een locatievoorstelling van Stijn Devillé over dit nieuw en dubbelzinnig fenomeen van verzet en sociale strijd. We touren verder met Hybris van Christophe Aussems en Gesprek met de regen van Stijn Devillé en zetten Het einde is nabij van en met Adriaan Van Aken en Johan Petit weer op het programma (ook te zien in hippe koffiebars!). Uit ons repertoire spelen we twee met de taalunie toneelschrijfprijs bekroonde klassiekers. N.a.v. de herdenking van  75 jaar einde van wereldoorlog II spelen we Hitler is dood van Stijn Devillé én we spelen Liedhet familierelaas en roadmovie van Kris Cuppens. 

En dat is nog niet alles. Ook dit jaar zorgen Trage Suikers en De stand der dingen weer voor spannende, verdiepende avonden. We brengen onze Lunch en Late Night formule terug naar OPEK, met een bijzonder programma samengesteld uit eigen werk (Gevoelige mensen - de film), de voorstellingen van onze Wildcards (No coïncidence, no story & I lost my mom at the supermarket) en enkele fijne voorstellingen van bevriende makers (What do yo think of western civilization? & De wereld redden).  En we organiseren we in De Nieuwe Zaal HOOR-audiocinema, vijf avonden straf audiowerk van Adriaan Van Aken, Lucas Derycke, Hadewych Vanhaverbeke en Kenneth Berth. 

Ten slotte werkten we nog mee aan een aantal fijne producties die volgend seizoen toeren: Platonov van Matthias Van de brul, The Art of Organising Hope met Victoria Deluxe en Terminator Too van Vervloet & Villanella. 

Je ontdekt de voorstellingen nu al op onze website. Onze seizoensbrochure verzenden we begin september. Niet zeker of je hem al krijgt? Stuur een mailtje naar info@nieuwstedelijk.be en we bezorgen je een exemplaar!