HET NIEUWSTEDELIJK

Vier dagen jong talent

geselecteerd door Het nieuwstedelijk

Tijdens het Hasseltse stadsfestival Theater op de Markt geven we jong talent een podium in DE NIEUWE ZAAL. 
Onze Jonge Maker Lucas Derycke speelt Esperanto. Met Mining Stories brengen Silke Huysmans & Hannes Dereere een documentaire theaterperformance over een Braziliaanse mijnramp. Wat (niet) weg is van Fien Leysen is een beklijvende voorstelling over gemis, het menselijke geheugen en wat er overblijft van de dingen die voorbij gaan. Matilde Quirynen maakte als afstudeerproject een bijzondere bewerking van Onder het melkwoudChimo zei Lila is dan weer een radicale theaterbewerking van Lila dit ça door Silke Van Kamp en haar afstudeervoorstelling aan Toneelacademie Maastricht. Naast al dat theatergeweld laten we tot slot drie audiowerken van Kenneth Berth horen.

Van 9 tot 12 augustus in DE NIEUWE ZAAL. Tickets bestel je via www.theateropdemarkt.be. Op onze pagina vind je meer info en rechtstreekse ticketlinks naar de voorstellingen in De Nieuwe Zaal of DOWNLOAD DE BROCHURE