HET NIEUWSTEDELIJK

Gorki, Adriaan Van Aken en Johan Petit

tijdens Kunstennacht Hasselt 2018

Het einde is nabij, de lecture performance van Adriaan Van Aken en Johan Petit over de productieve kracht van melancholie, is op 2 en 3 mei te zien in DE NIEUWE ZAAL Hasselt. 

Op 2 mei kan je naar de voorstelling op het gewone startuur om 20u15. Maar op 3 mei is het Kunstennacht in Hasselt en brengen we een late night versie om 22u, voorafgegaan door het bijzonder concert GORKY STRIPPED.

Het einde is nabij is vernoemd naar het b-kantje van Anja, de eerste single van Gorky (toen nog met y). N.a.v. de Kunstennacht Hasselt op vroeg PXL-Music aan muzikant Emiel Van Den Abbeele (Statue, The Guru Guru) om aan de slag te gaan met de muziek van Gorki. Hij neemt zanger Pieter-Jan De Paepe mee voor dit bijzonder experiment!

Sinds november heeft PXL-Music een groot deel van de originele opnames van Luc De Vos (Gorki) in handen. In een meerjarig traject wordt de stapel analoge banden geordend, gerestaureerd en gedigitaliseerd, maar is het archief ook ter beschikking voor studenten PXL-Music die de muziek van Luc De Vos verder willen onderzoeken.

Nieuwstedelijk tijdens Kunstennacht Hasselt

Op de Kunstennacht valt heel wat te ontdekken. Plan je bezoek hier. In DE NIEUWE ZAAL ben je op 3 mei welkom vanaf 19u. Het concert start rond 21u met aansluitend de voorstelling om 22u. Nadien kan je naar de afterparty  in Z33 met dj's Jan Marechel en Johan Bruninx.